direct een afspraak maken: bel 088-0220600 info@voetenkeloperatie.nl

Mw. Drs. Wieneke Metsaars, orthopedisch chirurg

Profiel: voet en enkel

“Een tevreden patiënt na een goede behandeling is het mooiste wat er is”

Opleiding

De opleiding tot Orthopedisch Chirurg heb ik in 2013 afgerond onder leiding van Prof. Dr. Nelissen uit het Leids Universitair Medisch centrum. Bij dr. Faber, voet en enkel chirurg in Den Haag heb ik een start gemaakt met mijn voet en enkel expertise. Na mijn opleiding heb ik als algemeen orthopeed gewerkt met als aandachtsgebied het onderste lidmaat. Tijdens en na mijn opleiding heb ik veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ik zal binnen afzienbare tijd een gepromoveerde orthopeed zijn.

Mijn visie

“Orthopedie is luisteren naar de patiënt, klachten ordenen, de impact op het dagelijks leven inschatten en in overleg met de patiënt een individuele behandeling starten”

Orthopedie is luisteren naar de patiënt, de klachten ordenen, de impact op het dagelijks leven inschatten en in overleg met de patiënt een individuele behandeling starten. Aangezien het in de orthopedie niet gaat om levensbedreigende aandoeningen, is het praten met de patiënt voor een orthopeed veel belangrijker dan de “oude bottendokters” dachten. Ik vind het erg belangrijk dat elke patiënt begrijpt waarom we voor een bepaalde behandeling kiezen. Ook is het voor een orthopeed erg belangrijk om precies te zijn. Een teen moet bijvoorbeeld in de goede stand worden gebracht en ik wil graag dat het resultaat van een operatieve behandeling echt goed is. Dat betekent dat ik pas tevreden ben als dit resultaat is zoals ik in gedachten had.

Aandachtsgebieden:

  • Conservatieve en operatieve behandeling van alle soorten voet- en enkelklachten.
  • Reconstructieve, artroscopische en minimaal invasieve voet- en enkelchirurgie
  • Second Opinions voet- en enkelchirurgie
  • Expertises voetenkel orthopedie, inclusief rechtbank expertises en invaliditeits bepaling

Voet of enkel klachten: maak een afspraak met orthopedisch chirurg Metsaars

0222-769016/info@voetenkeloperatie.nl
W. Metsaars, orthopedisch chirurg, voet en enkel specialist