direct een afspraak maken: bel 088-0220600 info@voetenkeloperatie.nl

Pijn onder de bal van de voorvoet (metatarsalgie)

 

Klachten

U heeft pijn onder de bal van de voet, waarbij er soms ook veel eelt ontstaat. U heeft moeite met op blote voeten lopen. U heeft het gevoel dat de voet doorgezakt is. Misschien heeft u ook hamertenen.

 

 

Niet-operatieve behandeling

De onderliggende oorzaak moet behandeld worden. Rekoefeningen van de achillespees kunnen dan belangrijk zijn. Speciaal voor u gemaakte steunzolen door een goede podotherapeut kan goede verlichting geven. Bij patienten met rheuma kan een orthopedische schoen soms een goede oplossing zijn.

 

Oorzaak

Door een verstoring in de voet komt er te veel druk op de kleine middenvoetsbeetjes terecht. Dit kan komen door platvoeten, holvoeten, hallux valgus, verkortte achillespees, relatief kort middenvoetsbeentjes van de grote teen of lang van de kleine teentjes.

 

 

Operatieve behandeling

Meestal kunnen de klachten zonder operatie verbeteren. Bij een verkortte achillespees kan een gedeeltelijke verlenging worden uitgevoerd (Gastroc slide). In individuele gevallen kan het inkorten van een of meerdere middenvoetsbeentjes de oplossing zijn (Weil).